Gündem

Meteoroloji'den Ege Bölgesi'ne sağanak yağış uyarısı! İzmir, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Denizli'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den alınan son dakika hava durumu raporuna göre, Ege bölgesinde, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale’de kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ekim ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanırken yağmurlu havalar etkisini gösterdi. 

Yağışların Balıkesir’in batı kıyıları ile Muğla’nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölge geneli parçalı zamanla çok bulutlu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; İzmir ve Aydın’ın kuzey ilçeleri, Çanakkale’in güney ve doğu ilçeleri ile Balıkesir il genelinde kuvvvetli olacak.

Hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş yaşanacak. 

Rüzgar Ege bölgesinin, kuzeyinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden, güneyinde güney yönlerden orta kuvvette esecek.

EGE BÖLGESİ HAVA SICAKLIKLARI

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Muğla’nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AFYONKARAHİSAR  °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu

UŞAK  °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

Bir yanıt yazın