Kültür Sanat

KEŞFET- İZM

İzmir keşfettikçe güzel…

İzmir paylaştıkça güzel…

İzmir ürettikçe güzel…

İzmir düşündükçe güzel…

İşte tamda bu sebepten bu güzel köşede sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum.

Her yeni yazımda İzmir’de neler yaparız, yapılanı nasıl yayarız , sizden gelen önerileride değerlendirerek şehrimizin kültür, sanat ve gündelik hayatının zenginliklerini paylaşacağım.

Harika bir Kasım ayına girdik..İzmir’de hava mevsim normallerinin üzerinde..Güneş hergün bizi selamlıyor, enerjimize enerji katıyor..

Uzun doğa yürüyüşlerinin en güzel zamanı ..

Kozbey’li..Urla..Birgi-Ödemiş..

Mevsimin en güzel renklerini göreceğiniz rotalar..

Bu harika rotaları grup eşliğinde keşfetmek isterseniz İzmir’de Profesyonel bir Klüpte var. İzmir Macera Kulubü . Yaptıkları programlara dahil olup, hem yeni arkadaşlıklar edinip, hemde yeni keşifler yaşayabilirsiniz.

İzmir’de aynı zamanda son dönemde sergilerdeki artış göze çarpıyor. Henüz deneyimlemediyseniz Kasım ayı için sona ermeden çocuklarınızla birlikte de ailece giderek, gördüğünüzde etkileneceğiniz sergilerden bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Doğanın Yüzü- Doğal Taş Sergisi – Adnan Saygun Sanat Merkezi

Picasso – Arkas Sanat Merkezi

Folkart Gallery – Gecenin Sirenleri / Selim İleri- Ali Kotan

Swissotel Büyük Efes – Sanatuar

Festivaller şehri İzmir için her ay bir festival var..

Kasım ayı için 15-18 Kasım arasında düzenlenecek Seferihisar Mandalina şenliği keyifli bir Seferihisar- Teos- Sığacık günü için görülmeye değer..

Opera, Bale, Tiyatro ve Konserler içinde Kasım ayı çok hareketli..

İzmir Devlet Opera ve Balesi sosyal medya hesabı bu sezon çok aktif paylaşımlar yapıyor.. Sıkı takip ederseniz temsilleri kaçırma şansınız yok denecek kadar az..

Aşk İksiri…V.Murat.. Kanlı Nigar…La Traviata … Beethoven Elhamra’dabu ayın favori temsilleri

4.Alattin Erarslan Tiyato Günleri devam ediyor. Şehrin çeşitli salonlarında Mövenpick İzmir Oteli bu organizasyonun sponsorlarından biri..İzmir’in İzmir’e sahip çıkması kadar güzel bir duygu yok..

3.Karşıyaka Jazz Festivali Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezinde Kasım ayı boyunca devam ediyor olacak..

İlk yazıma 10 Kasım’da saygıyla ve özlemle andığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat için söylenmiş kelimeleri ile son vermek istiyorum.

“Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır”

Mustafa Kemal Atatürk

Görüş ve önerileriniz için bana gozdekaydirak1@gmail.com hesabından yazarsanız memnun olurum.

******* / **********

Gözde Kaydırak Kimdir? 

Biyografisi;

Gözde Kaydırak, 1983 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antalya Ted Koleji’nde , lise öğrenimini İstanbul Etiler Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi’nde tamamladı. Ardından Akdeniz Üniversitesi Konaklama İşletmeciliğinde lisans eğitimini tamamlayan Kaydırak, öğrenim hayatı boyunca uluslararası işletmelerde çeşitli departman ve pozisyonlarda görev yaparak deneyim kazandı. Halen uluslararası bir otel zincirinin İzmir’deki otelinde görevini sürdüren Kaydırak, aynı zamanda Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nda  ( Koruncuk İzmir) Mütevelli  , Kadın Yelkenciler Klübünün kurucu yönetim kurulu ve Egiad üyesidir. Evli ve 1 çocuk sahibi olan Kaydırak iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Bir yanıt yazın