Gündem

Meteoroloji'den Ege hava durumu açıklaması! 2 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Aralık ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Vatandaşlar evden çıkmadan önce ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merakla araştırıyor. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı bulutlu olarak geçecek. 

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine yılın ilk karı yağdı. Vatandaşlar mevsimin ilk karının tadını çıkarttı.

Hava sıcaklığı 1 ila 2 derece artacak.

Rüzgar ise Kuzey-Kuzeydoğu yönlerden hafif, kıyı kesimlerde orta kuvvette esecek.

YUR GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Samsun, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin’in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

AYDIN °C, 16°C

Parçalı bulutlu

UŞAK °C, 7°C

Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 9°C 

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 12°C

Parçalı bulutlu

EGE’YE İLK KAR DÜŞTÜ

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine yılın ilk karı yağdı. Vatandaşlar mevsimin ilk karının tadını çıkarttı. Şuhut’a bağlı Kumalar Dağı ve Başören köyünün yüksek kesimlerine sabaha karşı yağan kar yağışı sonucunda her taraf bembeyaz oldu. Yüksek kesimlere düşen kar yağışı ilçe halkını da şaşırttı. Mevsimin ilk karının düşmesi ile birlikte ilçe halkı kar yağışının tadını çıkarttı. 

Bir yanıt yazın