Gündem

İzmir'de bu gece ve yarın sabah hava nasıl olacak? Ege'de hava durumunda son gelişmeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporu yayımlandı. Aralık ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Vatandaşlar evden çıkmadan önce ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merakla araştırıyor. 

Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu hafta hava sıcaklıkları düşecek ve özellikle çarşamba günü yurdun birçok noktasında kar etkili olacak. 

ÇARŞAMBA GÜNÜ İZMİR’E SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’e 4 Aralık Çarşamba günü sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Pazartesi Parçalı Bulutlu 8°C 15°C

Salı Çok Bulutlu 9°C 17°C

Çarşamba Sağanak Yağışlı 9°C 13°C

Perşembe Az Bulutlu 5°C 12°C

Cuma Az Bulutlu 4°C 13°C

EGE’YE İLK KAR DÜŞTÜ

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine yılın ilk karı yağdı. Vatandaşlar mevsimin ilk karının tadını çıkarttı. Şuhut’a bağlı Kumalar Dağı ve Başören köyünün yüksek kesimlerine sabaha karşı yağan kar yağışı sonucunda her taraf bembeyaz oldu. Yüksek kesimlere düşen kar yağışı ilçe halkını da şaşırttı. Mevsimin ilk karının düşmesi ile birlikte ilçe halkı kar yağışının tadını çıkarttı. 

DENİZLİ’DE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Denizli’de soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Pazartesi ve Salı günü parçalı bulutlu hava etkili olacak. Hava sıcaklığı ise en düşük 5 en yüksek 16 derece hissedilecek. 8 ilçede Karla Karışık Yağmur Bekleniyor Çarşamba günü il genelinde soğuk hava etkili olacak. Denizli kent merkezinde hava sıcaklığı en düşük 6 en yüksek 11 derece hissedilecek. Denizli kent merkezi, Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Buldan, Honaz, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde sağanak yağış bekleniyor. Bozkurt, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Kale, Serinhisar’da ise karla karışık yağmur bekleniyor.

KÜTAHYA’DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı ve sis, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Domaniç-İnegöl kara yolu Kocayayla mevkisinde akşam saatlerinde başlayan mevsimin ilk karı, sürücülere zor anlar yaşattı. Kara hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü, geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri bölgede buzlanmaya karşı çalışma yaparken trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

UŞAK HAVA DURUMU

Uşak’ta hava °C, 7°C. Parçalı bulutlu.

MANİSA HAVA DURUMU

Manisa’da hava °C, 13°C. Parçalı ve az bulutlu.

Bir yanıt yazın