Gündem

İzmir'de Meteoroloji'den Ege Bölgesi hava durumu açıklaması! 22 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Vatandaşların özellikle haftasonları merakla araştırdığı “Bugün hava nasıl olacak?” sorusunu sizler için cevapladık. Meteoroloji’den alınan 22 Aralık Pazar hava durumu verilerine göre Ege Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 18°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 7°C
Rüzgarlı ve çok bulutlu

UŞAK °C, 11°C
Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu ve sağanak yağmurlu

AYDIN °C, 18°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MANİSA °C, 19°C
Çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyinde 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, fırtına anında orta.

YURT GENELİNDE HAVA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Çanakkale’nin güney ilçeleri ile Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Bölgesinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın