İzmir Haberleri

Ege'de kuvvetli rüzgara dikkat! Hangi iller risk altında? 17 Ocak İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya’da hava nasıl olacak?

Yurt genelinde hakim olan soğuk havalar neticesinde vatandaşlar tedbirli olmak için sıklıkla hava durumunu kontrol ediyor. Ege bölgesinde hava durumuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklamaları geldi. Yurttaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran uzmanlar özellikle sis ve buz görülme ihtimali olan yerlerle ilgili uyarıda bulundu. Bölgenin genelinde parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı beklenirken Muğla çevrelerinde hafif sağanak yağış görülebileceği duyuruldu. Bölgenin iç kesimlerinde ise yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı beklenmekte. Kuzey egede ise rüzgarın (50-75 km/sa) hızında fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Ege denizinin kuzeyinde gece saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 8 kuvvetinde esmesi beklenen rüzgarın fırtına şeklini alabileceğinden dolayı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yer yer görülecek olan pus ve fırtınaya dönen rüzgar konusunda vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinde seyredecek.

17 OCAK YURT GENELİNDE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklendiğini duyurdu. Yer yer karla karışık yağmur ve hafif kar beklendiğini açıkladı. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege’de kuvvetli (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

EGE’DE HAVA DURUMU

Ege’nin iç kesimlerinde hava durumunun yer yer parçalı çok bulutlu olması bekleniyor. Muğla’nın bazı ilçelerinde ise hyer yer sağanak yağış bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rzügarın ise kısa süreli fırtınalar şeklini alması tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Çok bulutlu

DENİZLİ °C, 11°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 11°C

Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, -0,8°C

Puslu

UŞAK °C, 0°C

Açık

AYDIN °C, 5°C

Açık

MUĞLA °C, 2,1°C

Açık

Bir yanıt yazın