Gündem

Ege Bölgesi'nde son dakika hava durumu! Meteoroloji açıkladı: 18 Ocak'ta İzmir, Uşak, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Aydın hava nasıl?

Yağışlı ve fırtınalı havalar Ege Bölgesi’nde vatandaşların meteoroloji açıklamalarını yakından takip etmelerine sebep oldu. Haftasonu havanın nasıl olacağı merak konusu. Kar ve buzlanma tehlikesi olup olmadığını merak eden yurttaşlar 18 Ocak Cumartesi günü hava tahminlerini yakından takip ediyor. Genellikle parçalı tahmin edilen havanın Muğla çevresinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sabah ve akşam saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülebileceği açıklandı. Buzlanma ve don olayları da bekleniyor.

Bölge geneli parçalı ve az bulutlu, kuzeyi çok bulutlu Balıkesir’in kuzeyi ve Çanakkale’nin doğusu ilk saatlerde hafif ve aralıklı olmak üzere yerel yağmurlu geçecek.

Ege Deniz’inin kuzeyinde ve kıyılarda; rüzgarın ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 kuvvetinde (40-60 km/sa) fırtınamsı şekilde eseceği tahmin edildiğinden ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

18 OCAK YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Ocak hava tahminlerini açıkladı. Ülke genelinde parçalı çok bulutlu hava beklenirken İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Mardin çevrelinin yağmurlu olması beklenirken Doğu Anadolu’nun güneydoğusu çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıckalığının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. 

Kuzey ve Kuzeydoğu’da orta kuvvette rüzgar bekleniyor.

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre Ege Bölgesi’nde genellikle parçalı, Muğla çevresinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

A.KARAHİSAR °C, 1°C

Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde puslu ve sisli

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 13°C

Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 0,2°C

Çok bulutlu

AYDIN °C, 8,3°C

Az bulutlu

UŞAK °C, 0°C

Açık

MUĞLA °C, 5,9°C

Açık

Bir yanıt yazın