Yaşam

Kadın Mentörlük Yürüyüşü ‘SES’ Getirecek

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nin Düzenlediği Kadın Mentörlük Yürüyüşü Başlıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Kadın Mentörlük Yürüyüşü‘ ile, kadın liderler katılımcılarla açık alanda yapacakları yürüyüşte deneyim ve bilgilerini paylaşacaklar. Türkiye’de ilk kez SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan Kadın Mentörlük Yürüyüşü Vital Voices Derneği’nin global bir projesi olarak, dünyanın 80 faklı ülkesinde 165 ayrı etkinlik organizasyonuyla gerçekleştiriliyor. Etkinliğe katılmak isteyen kadın liderler, 26 Şubat tarihine kadar başvuru yapabiliyor.

Kadın Liderler Kadın Mentörlük Yürüyüşü ile dayanışmaya katkı sağlıyor

Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak, Türkiye’de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı destekleme amacıyla kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde kadın liderlerin deneyim ve bilgilerini paylaşacağı Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliğini düzenliyor. Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliğinde katılımcıların deneyimlerini açık alanda yapacakları yürüyüşte paylaşması ve dayanışmanın oluşması hedefleniyor.

Dünyanın 80 faklı ülkesinde 165 ayrı etkinlikle Toplumsal cinsiyet eşitliğinde farkındalık sağlanacak

Türkiye’de ilk kez  SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan Kadın Mentörlük Yürüyüşü; Dünyada kadın liderliğini desteklemek üzere kurulan Vital Voices Derneği’nin global bir projesi olarak dünya çapında biliniyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artıracak olan Kadın Mentörlük Yürüyüşü kapsamında, 8 Mart 2020’de dünyanın 80 faklı ülkesinde 165 ayrı etkinlik organize ediliyor ve İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğin en geniş katılımlı etkinlik olması bekleniyor.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği hakkında:

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği; Ağustos 2019’da toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak ve bu sayede Türkiye’de ve dünyada eşitliğin, barışın hakim olduğu bir dünya düzeni için örgütlü dayanışmayı desteklemek amacıyla kuruldu. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmak üzere eşitlik ve dayanışma değerlerini savunan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, bu doğrultuda projeler gerçekleştiriyor. Derneğin vizyonu; Toplumsal cinsiyet eşitliğini artırmak yoluyla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak amacıyla önümüzdeki on yılda ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri arasında etkin, saygın ve kucaklayıcı bir sivil toplum kuruluşu olmak.

Bir yanıt yazın