Gündem

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı! 7 Mayıs hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi'ne sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sağanak yağışın etkisini göstermesiyle birlikte hava sıcaklığında düşüş görülecek. Peki, hangi illerde yağış var? İşte 7 Mayıs hava durumu verileri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek. Meteoroloji bazı illeri saat verip uyardı. Peki, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla’da hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığı bölge genelinde 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgar kuzey yönlerden hafif, kıyı kesimlerde orta kuvvette esecek.

ÖNEMLİ UYARI

Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren Aydın ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb.) karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Balıkesir, Giresun, Trabzon, Rize, Kars ve Ardahan çevreleri ile Adana ve Mersin’in iç ve yüksek, Artvin’in kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta ve Tokat çevreleri ile Aydın’ın iç, Konya’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar çevreleri ile Aydın’ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı