Ege HaberleriGündem

Meteoroloji’den son dakika sıcaklık uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji tarafından vatandaşlara sıcak hava uyarısında bulunuldu. Peki İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli az bulutlu ve açık geçecek. Ancak hava sıcaklıkları 15 dereceye kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Manisa’da termometreler 40 dereceyi, İzmir’de ise 38 dereceyi gösterecek.

Hava sıcaklığı güney kesimlerde mevsim normallerinin 12-15, Kuzeybatı kesimlerde 6-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar doğulu ve Kuzeyli yönlerden hafif, kuzey kıyılarında kuzeydoğudan zaman zaman orta kuvvette esecek.

SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde (İzmir, Aydın, Balıkesir ve Manisa’da 12-15, Çanakkale çevrelerinde 8-10 derece) seyretmesi nedeniyle, vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları; güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul’un kuzeyi ile gece saatlerinde Trabzon ve Rize kıyı kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık