Gündem

Meteoroloji’den son dakika hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde 20 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Yapılan tahminlere göre, Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 20 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve az bulutlu geçecek. Meteoroloji mevsim normallerinde seyreden sıcak havaya karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Peki, İzmir’de ve diğer illerde hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığı güney kesimlerde mevsim normallerinin 9-10, kuzey kesimlerde 4-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar değişik yönlerden hafif, zaman zaman batılı yönlerden orta kuvvette esecek.

SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklardan korunmak için sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri önem arz etmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Öğle saatlerinde kuzeydoğu kesimler, İç Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile zamanla batı bölgelerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın kuzey kesimleri ile Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 37°C
Az bulutlu zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

MANİSA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 36°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu