Aydın HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa Haberleri

Meteoroloji’den Ege’ye sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 21 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'nde o illere saat verilerek sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 21 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı ve zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken, öğle saatlerinden sonra başlayarak Çanakkale, akşam saatlerinden sonra başlayarak Balıkesir’de sağanak yağış etkili olacak.

Gece saatlerinden itibaren İzmir ve Manisa il geneli ile Aydın’ın batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek.

Hava sıcaklığı ise sağanak yağışın etkisiyle güney kesimlerde 8-10, kuzey kesimlerde 6-8 derece azalacak.

Rüzgar güney-Güneybatı yönlerden hafif, Kuzey Egede öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.

UYARILAR

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları güney kesimlerde mevsim normallerine kuzey kesimlerde ise mevsim normallerinin 2-3 derece üstüne kadar düşecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Karadeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile İzmir, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz ile Sakarya, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40 – 60 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri ile gece saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Kütahya çevreleri ve Aydın’nın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 34°C
Az bulutlu zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 27°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 30°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 28°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu