Ege HaberleriGündem

Meteoroloji’den hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Haziran hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi genelinde havanın parçalı bulutlu geçmesi beklenirken, bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki hangi illerde yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Haziran hava durumu verileri resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi geneli parçalı bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan öğleden sonra Çanakkale ve Balıkesir`in kuzeyi kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar ise batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Yozgat, Samsun, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’in Sinop kıyıları dışında kalan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu