Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı! İzmir’de bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Haziran hava durumu raporu paylaşıldı. Vatandaşlar tarafından hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken, bazı iller için ise sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, hangi illerde yağış var? İzmir'de bugün hava nasıl olacak? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Haziran hava durumu verileri yayımlandı. Vatandaşlar tarafından bugün hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken, Aydın ve İzmir’in kıyı ilçeleri dışında bölge geneli yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan yağışlar Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığında bölge genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette esecek.

SEL VE BASKINI UYARISI

Balıkesir’in kuzeyinde yarın beklenen kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yıldrım düşmesi, lokal dolu yağışı, su baskınları vb..) ilgililerin ve vatandaşların, dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Tokat çevreleri ile Tekirdağ’ın doğu, Balıkesir’in kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²), Samsun’un doğu ilçeleri ile Ordu ve Giresun çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor.

 EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 31°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 31°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 22°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 32°C
Parçalı bulutlu