Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Temmuz hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nde hava mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bu doğrultuda 65 yaş üstü vatandaşların ve çocukların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları belirtildi. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Temmuz hava durumu verileri resmi internet sitesinde paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, 65 yaş üstü vatandaşların ve çocukların dikkatli olmaları belirtildi.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatleri ve sonrasında bölgenin orta ve güneyinde batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

65 YAĞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA UYARI

Mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde görülecek sıcaklıklardan dolayı, sıcak havanın oluşturabileceği (güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerekmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt ve Artvin çevreleri, Rize’nin iç kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 36°C
Az bulutlu ve açık