Gündem

İzmir’de hava nasıl olacak? Meteoroloji’den son dakika hava durumu açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 12 Temmuz Pazar hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nde hava açık ve az bulutlu geçerken, bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte 12 Temmuz hava durumu tahminleri!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 12 Temmuz Pazar hava durumu verileri paylaşıldı. Hafta sonu plan yapacak vatandaşlar tarafından hava durumu haberleri merakla araştırılıyor. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli az bulutlu ve açık geçecek. Öte yandan bazı bölgelerde hava sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında nemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar bölgemizin kuzeyinde kuzey-kuzeydoğu yönlerden, güneyinde batı-kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

UŞAK °C, 33°C
Az bulutlu ve açık