Eğitim

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bitmesine saatler kaldı!

Kamuda çalışmak isteyen binlerce vatandaş tarafından KPSS sınavlarının ne zaman yapılacağı merak ediyordu. ÖSYM lise, önlisans ve lisans düzeyleri için takvimi açıkladı. Lisans düzeyi için ise 30 Haziran tarihinde başlayan başvuruların bitmesine saatler kaldı.

2020 yılında kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar KPSS başvuru ve sınav hakkında yapılan açıklamaları takip ediyorlar. ÖSYM lise, önlisans ve lisans düzeyleri için sınav ve başvuru takvimi açıkladı. Lisans düzeyinden KPSS sınavına girmek isteyen vatandaşlar için 30 Haziran tarihinde başvurular başladı. Adayların başvuru işlemlerini en geç bugün saat 23:59’a kadar tamamlamaları gerekiyor. ÖSYM ise adaylara konuya ilişkin bugün uyarıda bulundu.

ÖSYM tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

‘2020-KPSS Lisans Adaylarımızın Dikkatine!’ notuyla:

‘2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek- genel Kültür, Eğitim bilimleri, Alan bilgisi ve ÖABT) için başvurular (13 Temmuz 2020) bugün sona erecektir. İnternet aracılığıyla bireysel başvurular bugün saat 23:59 sona erecektir’ ifadeleri kullanıldı.

KPSS son başvuru ne zaman?

KPSS lisans başvuruları 30 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında,

KPSS önlisans başvuruları 21 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında,

KPSS Ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında,

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) başvuruları ise 30 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

KPSS geç başvuru tarihi ise 22 Temmuz’da olarak belirlendi.

KPSS sınav ücretleri ne kadar?

KPSS sınavına girmek isteyen adayların oturum başına 80 TL ödeme yapmaları gerekiyor. Ödemeler, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve ING Bank kullaranak tüm şubeler, ATM ve internet bankacılığı kullanarak, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) ve ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) ile yapılabilir.

Başvuru yapmak için tıklayınız.