İzmir HaberleriSpor

Türkiye’den madalya şov!

Uluslararası Yoga Olimpik Oyunları bu sene, "Dünyayı savaş alanlarından oyun alanlarına dönüştürüyoruz" sloganıyla İzmir'de düzenlendi.

Olimpiyatlara katılan Türk sporcular, 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya olmak üzere toplamda 9 madalya kazanarak 1. Uluslararası Yoga Olimpik Oyunları’na damga vurdu.

Uluslararası Yoga Olimpik Oyunları su sene “Dünyayı Savaş Alanlarından Oyun Alanlarına Dönüştürüyoruz” sloganıyla gerçekleştirildi. Oyunlar yoga duruşları, yoga koreografi, yoga dans, yoga ritmik, yoga atletik, yoga akrobatik, yoga artistik ve yoga akıştan oluşan 8 kategoride yapıldı. Olimpik oyunlara katılan yaş grupları, 4-17 yaş grubu kız-erkek, 18-49 yaş grubu kadın- erkek, 50+ yaş grubu kadın-erkek şeklinde ayrıldı. Bu şekilde her yoga sever kendine uygun bir kategoride yarışma imkanı buldu.

Yoga Koreografi kategorisinde birincilik madalyasını Türkiye adına “Fields of Game” başlıklı koreografileri ile büyük beğeni toplayan Merve Tanrıverdi, Selva Arı ve Musap Kendirci’den oluşan ekip kazandı. Yoga Atletik kategorisinde ise birincilik madalyasını yine bir Türk olan Nava Nur Tüzüner aldı. Yoga Artistik kategorisindeki altın madalyanın sahibi ise estetik ve zarif performansı ile Çiler Karataş oldu. Yoga Duruşlar 50+ bayanlar kategorisinde Birgül Yeniçeri, Yoga Akrobatik kategorisinde Nava Nur Tüzüner, Cihan Çelik ikilisi ise gümüş madalya kazandı. Yoga Koreografi kategorisinde “Liberation” başlıklı koreografileri ile Neval Kütük, Şirvan Yücel, Birgül Yıldırım’dan oluşan ekip, Yoga Ritmik kategorisinde Açelya Çelkan, Mahide Sondikme, Saim Haholu’dan oluşan ekip, Yoga Akış 50+bayanlar kategorisinde Demet Köse ve Yoga Dans kategorisinde Sinem Kutluay, Engin Pulat ikilisi ise Türkiye adına bronz madalya sahibi oldular.