GenelGündemPolitika

Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor!

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken Fransa'dan şok bir hamle geldi!

Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken provakatif söylemleriyle ortamı germeye devam eden Fransa’nın son hamlesi gündemde. Oruç Reis’in bölgedeki araştırmalarından en az Yunanistan kadar rahatsız olan Fransa’nın bölgeye yapacağı hamle gündeme geldi.

Yunan kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fransa, amiral gemisi olan Charles de Gaulle’i bölgeye gönderiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, amiral gemisini pek çok jet ve denizaltı ile birlikte bölgeye intikal ettirme kararı aldı.

SAVAŞ JETLERİ, RADAR VE FÜZELER TAŞIYOR

261 metrelik ve 42.500 tonluk Charles de Gaulle gemisinin savaş jetleri taşıyacağı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Yunanistan’ın, Fransa’dan 18 Rafale savaş jeti almayı planlıyor, fakat henüz anlaşma yapılmadı.

İsmini açıklamayan Fransız kaynakları, geminin çok sayıda silah ve mühimmat taşıdığını öne sürdü. Gemi üzerinde Rafale savaş jeti taşındığını, radar ve füzelerle birlikte denizaltısavarların olduğu belirtildi. Gemide elektronik takip, hedefleme ve müdahale etme sistemlerinin de olduğu belirtildi.