Genelİzmir Haberleri

FETÖ’cülerin ifadesi ortaya çıktı: “Jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz.”

İzmir Çeşme'de jet ski ile Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan FETÖ'cülerin ifadesinde "Jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz" dediği öğrenildi.

İzmir’e bağlı Çeşme ilçesinde, jet ski ile Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışırken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan yargılanan 3 askerin ifadeleri ortaya çıktı. FETÖ’cü askerlerin kaçtıkları yönündeki suçlamaları reddederek; “Biz jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz. Gezmek için oralarda bulunduk. Yunan adasına kaçmak gibi bir niyetimiz yoktu” dedikleri öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Ege Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından, 3 kişinin jet ski ile Çeşme ilçesindeki Pırlanta Plajı’ndan Yunanistan’a doğru hareket ettiğini fark etti. Başlatılan operasyon sonrası jet skideki 3 kişi durduruldu. Yakalanan şüphelilerin FETÖ üyesi olmak suçundan yargılamaları süren eski üsteğmen T.K. ile eski astsubaylar E.S. ve H.B. oldukları belirlendi.

Şüphelilerin Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmak için İstanbul’dan İzmir’e geldikleri ve burada jet ski satın alarak kaçabilecekleri noktaları belirlemek için keşif yaptıkları öğrenildi. Şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

“TÜRK ADASI SANDIK”

Tutuklanan FETÖ’cü askerlerin ifadeleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan ifadelerde; “Biz jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz. Her geldiğimizde pahalı olduğu için satın aldık. Sürekli kiralasaydık daha masraflı olacaktı. Üçümüz oldukça yakın arkadaşız ve sık sık böyle gezilere çıkarız. Çeşme, Kuşadası, Dikili bölgelerinde de keşif yapmadık. Gezmek için oralarda bulunduk. Yunan adasına kaçmak gibi bir niyetimiz yoktu. Türk karasularının sınırını geçtiğimizin farkında değildik. Karşıdaki adayı Türk adası sandık, o yüzden açıldık. Oraya gidelim, karaya çıkalım diye düşündük. Sahil güvenlik ekipleri gelince çok açıldığımızı anladık” dedikleri görüldü.