GündemSağlık

Koronavirüse yakalanan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın durumu kritik!

Koronavirüse yakalanarak hastaneye kaldırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek için doktorları tarafından önümüzdeki 24 saatin çok kritik olduğu açıklandı.

Kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında virüsle mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek’in durumunun kritik olduğunu ifade eden doktorları, önümüzdeki 24 saatlik sürenin çok önemli olduğunu açıkladı.

58 Yaşındaki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yoğun bakım servisine alınmıştı. Virüs nedeniyle akciğerlerinde hasar oluşan Böcek’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve önümüzdeki 24 saatin çok kritik olduğu ifade edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sık sık bilgi aldığı aktarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 7 Ağustos’ta, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Alanya’ya gitmişti. Burada partililerle görüşen, muhtarlarla toplantı yapan ve belediyeyi ziyaret eden Başkan Böcek’te, Antalya’ya döndükten bir süre sonra boğaz ağrısı şikayeti başlamıştı. Böcek, 15 Ağustos’ta gittiği özel bir hastanede Covid-19 testi yaptırmıştı. Sonucunun 17 Ağustos’ta pozitif olduğu belirlenen Böcek, gece yarısı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, sağlık durumunun iyi, moralinin de yüksek olduğunu belirtmişti. Böcek, açıklamasında, “Şu an durumum iyi, moralim yüksek. Hastanede kontrol amaçlı izole durumdayım. Lütfen maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyun. En kısa sürede görüşmek dileğiyle” demişti.

Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Opr. Dr. Özgün Güngör, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumuyla ilgili dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, “Kovid sürecinde akciğer dokusunda oluşan tahribat nedeniyle yoğun bakım koşullarında, takip ve tedavileri devam etmektedir” dedi.