Gündem

Bakan Koca saldırıya uğrayan sağlık çalışanları için açıkladı: Devlet geçit vermeyecek!

Ankara Keçiören’de, silahlı kavgada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden vatandaşın yakınları sağlık çalışanların saldırması sosyal medyada ses getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o olay hakkında açıklamada bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Devlet geçit vermeyecek.” İfadeleri kullanıldı.

Ankara’da sağlık çalışanlarına saldırı görüntüsü Türkiye’nin gündeminde. Salgınla mücadele en önde yer alan sağlık çalışanları yakınlarını kaybeden kişiler tarafından saldırıya uğradı. Bakan Koca saldırı için sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Devlet geçit vermeyecek

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek. Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir.” ifadeleri kullanıldı.

Adli tahkikat başlatıldı

Ankara Valiliği ise olayla ilgili olarak, “Silahlı bir kavga sonucu Keçiören E A Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır.” dedi.