Gündem

Bolu’da corona virüsü vakaları kontrol altına alınamıyor!

Corona virüsü vaka sayısı Türkiye’de binin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bu nedenle illerden tedbir açıklamaları geliyor. Ancak Bolu’da alınan tedbirlere rağmen vaka sayısının kontrol altına alınamadığı öğrenildi. Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından basına yapılan açıklamalarda, "İlimizdeki koronavirüs vakaları maalesef kontrol altına alınamıyor. İndiremiyoruz, yüksek hızla ilerlemeye devam ediyor.” İfadeleri kullanıldı.

Dünya genelinde milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgını Türkiye’de de etkisini göstermeye devam ediyor. Bu nedenle vaka sayısında artış yaşanan illerde ek tedbirler uygulanıyor. Ancak Bolu’da alınan tedbirlere rağmen vaka sayısının kontrol altına alınamadığı açıklandı. Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından yapılan açıklamalarda vakayı kontrol altına almak için çalışmalar yapıldığı ve eğer hala kontrol atına alınamazsa daha ağır tedbirler alınacağı bildirildi.

Virüsü kontrol altında tutmamız gerekiyor

Vali Ümit konuyla ilgili açıklamasında, “İlimizdeki koronavirüs vakaları maalesef kontrol altına alınamıyor. İndiremiyoruz, yüksek hızla ilerlemeye devam ediyor. Onun için gerekli anket ve araştırmaları yaptık. Bu anketlerin ve araştırmaların neticesinde ortaya çıkmış olan sonuçlara göre değerlendirme yapıyoruz. Dün amirlerle toplantı yaptık, bugün herkesle beraber bir toplantı yapacağız. Olayın önemini anlatacağız. Yani bizim bu işin ciddiyetini anlamamız için bir yakınımızı kaybetmemiz gerekmiyor. Bizim hasta olmamız gerekmiyor. Bu olay önemli, bu olay ciddi. Bizim maske, mesafe ve hijyen olmak üzere devletin almış olduğu kurallara tam olarak uymamız gerekiyor. Bizim bu virüsü kontrol altında tutmamız gerekiyor. İlimiz genelinde yayılmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

En çok aile ziyaretleri ile yayıldı

İl genelinde hastalığın en çok aile ziyaretleri ile yayıldığını söyleyen Ümit vatandaşları aile ziyaretleri yapmamaları konusunda uyardı.

Daha ağır tedbirler alınacak

Bolu’da vaka sayılarının artması duyurumunda daha ağır tedbirler uygulanacağını belirten Ümit, “Eğer kontrol altına alınmazsa kesinlikle tedbirleri daha fazla artıracağız; ama toplum hayatı, devlet hayatı, millet hayatı, bireysel hayat bir şekilde devam ediyor. Bu hayatı etkilemeyecek şekilde tedbirler almalıyız. Önce sağlık. Sağlık eğer daha ağır tedbiri gerektiriyorsa evet daha ağır tedbir alınacaktır” açıklamasında bulundu.