Yaşam

Aya Nikola kimdir? Aya Nikola nerededir? Aya Nikola’nın tarihçesi!

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da canlandırılan Aya Nikola'nın kim olduğu merak konusu oldu. Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunda ortaya çıkan Aya Nikola karakteri kimdir? Aya Nikola tarihiçesi nasıl? Aya Nikola nerede?

Kuruluş Osman dizisinde canlandırılan Aya Nikola, Likya’nın Myra yöresinde (Demre) yaşamış bir 4. yüzyıl Hristiyan azizi. Yunanistan’ın, Rusya’nın, çocukların ve denizcilerin azizi kabul edilir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur. Peki Aya Nikola kimdir? Aya Nikola tarihi? Aya Nikola nerede?

AYA NIKOLA KİMDİR?

Bazı kaynaklar Aya Nikola’nın İnegöl tekfuru olduğunu bildirir. Bazı kaynaklarda ise aziz olarak geçmektedir. Aya Nikola, adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise olan biridir.

AYA NİKOLA MANASTIRI TARİHİ

Kayalara oyularak meydana getirilmiş kademe halinde hücreler vardır. Kuzey tarafta merdivenle ayazmaya inilmektedir. Kilisenin doğusunda ikinci bir giriş daha bulunmaktadır. 19’uncu yüzyılda Rumlar tarafından kaya galerilerinin önü ahşap bir girişle tamamlanmış, ancak bu bölüm daha sonra ortadan kaldırılmıştır.

Aya Nikola Manastırı, Türkiye’de Kırklareli ilindeki Kıyıköy, Vize kasabasında bulunan dünyanın en eski taş oyma manastırlarından biridir.

AYA NİKOLA MANASTIRI NEREDE?

Kıyıköy Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Kasabası Papuçdere yolu üzerinde güney yamaçta, kasabaya 700 metre mesafededir. Bizans Dönemi kaya manastırlarının en iyi örneklerindendir. Zemin katta kilise, daha aşağıda ayazma, üst bölümde ise keşişlere mahsus bölümler bulunmaktadır.

AYA NİKOLA’YI CANLANDIRAN ERKAN AVCI KİMDİR?

Erkan Avcı, 1 Ocak 1982 tarihinde Diyarbakır’da hayata gözlerini açtı. Mimar Sinan Üniversitesi’ni tamamladıktan sonra; sinema filmleri ve dizi filmlerde yardımcı oyuncu olarak rol aldı. 2011 yılında 48. Antalya Film Festivali en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. Son dönemin en popüler dizilerinde yer alan Erkan Avcı isminden sıkça bahsettiriyor.