İzmir HaberleriManşet

İzmir’de koronavirüs için yeni tedbirler neler? 17-18 Ekim’e sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı illerde tedbirler arttırılıyor. İzmir'de de vaka sayılarının tırmanmaya devam etmesiyle yeni tedbirlerin gelebileceği konuşuluyor.

Son olarak Sakarya’da maske takmayan vatandaşlara 3 gün sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Peki, Bu yasak İzmir’e de gelebilir mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? 17-18 Ekim’de sokağa çıkma yasağı var mı?

Türkiye’yi etkisi altına alan pandemi nedeniyle illerde alınan corona virüsü tedbirleri arttırılıyor. Son olarak Sakarya’da maske takmayan vatandaşlara ilk ihlalde kabahatler kanunu 32. Maddesine göre 392 TL. para cezası, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanuna göre 900 TL. para cezası uygulanması ve 3 (üç) gün süre ile karantina yurdunda izole edilmesine karar verildiği öğrenilmişti. Vatandaşlar artan vakalar nedeniyle İzmir’de de hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda, “Türkiye için de şu an sokağa çıkma gibi bir yasağın söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu’nun da şu an öyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim.” İfadelerini kullanmıştı.

Bilim Kurulu bugün saat 17:00’da bir kez daha toplanacak. Yapılan toplantının ardından Bakan Koca’nın saat 19:00’da açıklama yapması bekleniyor.