Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü’nden gençlere kötü haber! Koronavirüs aşı sırası 2022’de gelebilir!

Koronavirüs aşısı hakkında yeni gelişmeleri açıklayan Dünya Sağlık Örgütü, gençlerin ve sağlıklı kişilerin aşıya 2022'de ulaşma ihtimalleri olduğunun altını çizdi.

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs pandemisini bitirmek için yapılan aşı çalışmaları devam ediyor. İnsanlar aşının ne zaman bulunacağını ve yaygınlaştırılacağını merak ediyor. Merak edilen bir diğer konu ise kimlerin ne zaman aşılanacağı. Dünya Sağlık Örgütü, bu konuda bir açıklama yaptı. Gençlerin ve sağlıklı kişilerin aşıya ulaşması 2022’yi bulabilir.

Yüksek risk grubundakilerin aşı dağıtımında öncelikli olması herkesin üzerinde anlaştığı noktalardan biri. Soumya Swaminathan’ın açıklamalarına göre genç ve sağlıklı bireyler aşılamada en son atılacak. Dünya üzerindeki milyarlarca insan göz önünde bulundurulduğunda gençlerin aşı sırası en 2022’de gelecek.

DAĞITIM KURALLARI DSÖ TARAFINDAN BELİRLENECEK

Soumya Swaminathan’a göre risk grubundakiler de kendi aralarında derecelendirilecek. Örneğin sağlık çalışanlarının da sınıflandırılması gerekeceğini düşünüyor. Swaminathan’a göre aşıların ortaya çıkmasıyla beraber DSÖ ve ülkeler temel kuralları belirleyecek.

EN AZ BİR  KORONAVİRÜS AŞISI 2021 YILINDA GELİŞTİRİLMİŞ OLACAK

Uzmanlar 2021 yılında en az bir koronavirüs aşısının geliştirileceğini düşünüyor. Halihazırda salgın 40 milyon vakaya doğru hızla ilerliyor. Can kaybı da 1 milyon 90 binin üzerine çıktı.