İzmir Haberleri

İzmir’de sahte içki skandalı devam ediyor! Ölenlerin sayısı 24’e çıktı!

İzmir'de son haftaya damga vuran sahte içki olayında ölenlerin sayısı 24'e çıktı!

İzmir’de son haftanın en önemli konusu sahte içki oldu. Rant ve fazladan kar uğruna piyasaya sürülen sahte içkiden sadece İzmir’de ölenlerin sayısı 24 oldu.

Karabağlar ilçesinde, sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle özel bir hastaneye başvuran 53 yaşındaki Şenol Yarar, yoğun bakıma alındı. Yarar, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Şenol Yarar’ın cenazesi, otopsi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kentte 9 Ekim’den bu yana sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle yaşanan ölümlerin sayısı ise 24’e yükseldi.

SAHTE İÇKİ NASIL AYIRT EDİLİR

Neredeyse her gün yeni ölümlerin yaşandığı sahte içkinin nasıl ayırt edileceğine dair açıklamalar da yapmışlardı. Konunun uzmanı olan ve içki satışından para kazanan çok sayıda fırsatçı olduğunu dile getiren Rodi Erdoğan, vatandaşları güvenilir noktalardan alışveriş yapmaları yönünde uyardı. Marka ihtiva eden içkilerin alınmasını öneren Erdoğan, “Bandrolün şişe kapağıyla şişe üzerine tam uygulanmış olması gerekiyor. Bandrolün üzerinde bir çip bulunur. Işık altında çıplak gözle bakıldığında morla pembe arası bir geçiş yapar. Üzerindeki çiplerin sahte olup olmadığını öğrenmek mobil okuma cihazıyla mümkündür. Kolluk güçlerinde bulunan bu cihazlar mobil bandrol okuma cihazıdır. O cihazları tutarak bandrolun hangi firmaya, nereye verildiği görülebilir. O içkiler daha gerçektir” dedi. Erdoğan, son olarak her markanın sahtesinin üretildiğini hatırlatarak, kontrolsüz ve denetimsiz yapılmış içkilerdeki metil alkol oranının ölüme kadar götürebildiğini ifade etti.

  1. Sahte içki renginden ya da kokusundan değil etiket bilgilerinden anlaşılır.
  2. İçki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığı kontrol edilir.
  3. Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolü aranır.
  4. İçkilerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat edilir.
  5. Tüketim öncesi içkinin göz önünde açılması sağlanır.