Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den Ege’ye kuvvetli rüzgar uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Kasım hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'ne kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Öte yandan bazı bölgelerde de sağanak yağışlı hava hakim olacak. İşte 6 Kasım hava durumu verileri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Kasım hava durumu verileri resmi internet sitesinde yayımlandı. Havaların soğumasıyla vatandaşlar evden çıkmadan önce hava durumu raporunu merakla araştırıyor. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’ne kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Öte yandan bazı bölgelerde de sağanak yağışlı hava hakim olacak.

Deprem bölgesi İzmir’de hava sıcaklığı 1 ila 3 derece artacak. Hava ise parçalı yer yer çok bulutlu olacak.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın Doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Kırklareli kıyıları, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, İskenderun Körfezi ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Van’ın güneyinin, Şırnak ve Hakkari’nin yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Ordu, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2)olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan karayolunun yüksek rakımlı geçitlerinde (Kop ve Ovit geçitleri) yağışların yer yer yoğun kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

EGE’YE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun güneybatısı ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, Karadeniz sahil şeridinde fırtınaya bağlı yüksek dalga oluşum riski vb.) dikkati ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İZMİR °C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 21°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

MUĞLA °C, 22°C
Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu