Gündem

Meteoroloji’den Ege’ye sis ve pus uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'ne sis ve pus uyarısı yapıldı. Yola çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Öte yandan bazı bölgelerde de sağanak yağış etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’ne sis ve pus uyarısı yapıldı. Yola çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Öte yandan bazı bölgelerde de sağanak yağış etkili olacağı tahmin ediliyor.

İzmir’de hava parçalı bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri çok bulutlu geçecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Hatay, Sinop ve Şırnak çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane, Ardahan ve Hakkari çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege’de yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

İZMİR °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

MUĞLA °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu