Kamu

Samsung Telefon Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yaygınlaşan cep telefonu kullanımı, arıza sorunlarını da beraberinde getirdi. Bu nedenle vatandaşlar telefonlarının garanti durumunu merak ediyorlar. Peki, Samsung telefon garanti sorgulama nasıl yapılır? İşte cevabı…

Samsung telefon garanti sorgulama nasıl yapacağınızı; internetten, KVK sitesinden ve GENPA müşteri hizmetleri numarasından sorgulama aşamalarını tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Samsung Telefon Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Samsung’un telefon garantisi sorgulama nasıl yapılacağını merak edenlerin internet üzerinden yapıldığını bilmesi gerekir. Online işlem sayesinde, sorgulama kısa sürede tamamlanmaktadır. egehaber.comSamsung telefon garanti sorgulama için izlenmesi gereken adımlar, şu şekilde sıralanmaktadır:

İnternet arama motoruna, ‘’http://www.samsung.com/tr/support/’’ adresi girilmelidir.

Bu adres için arama yapılmalıdır.

Aratma işlemi ile çıkan ilk sayfa önerisine tıklanmalıdır.

Bu sayfa içerisinde, sorgulama tablosu ekrana gelmektedir.

Sorgulama tablosundan telefonun model bilgisi seçilip, IMEI numarası girilmelidir.

Bilgiler girilip, ‘’ sorgula’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Sorgulama işlemi, bu aşamalar ile tamamlanmaktadır.

Sorgulama ekranında, Samsung telefona ait garanti bilgileri, süresi görüntülenmektedir.
Online sorgulama ile garanti süresi ve garanti bilgileri hakkında görüntüleme sağlanmaktadır. İnternet üzerinden yapılan sorgulama işlemi için IMEI numarası istenmektedir. Bu numara telefona ait kimlik numarasıdır. IMEI numarasının nasıl öğrenileceği, alt başlıklar içerisinden öğrenilebilmektedir.

Samsung Telefon IMEI İle Garanti Sorgulama

Samsung telefon garanti sorgulama nasıl yapılır merak edenler için IMEI numarası bilgisi öğrenilmelidir. Bu numara, Samsung telefonun, kimlik numarasıdır.egehaber.com Öğrenilen kimlik numarası, sorgulama işleminin yapılacağı ekrana girilmektedir. Bu numara bilgisi olmadan, sorgulama yapılamamaktadır. IMEI numarasını öğrenmek için izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

Öncelikle, Samsung model telefonunuz, yanınızda olmalıdır.

Telefondan, ‘’*#06#’’ tuşları sırasıyla tuşlanmalıdır.

Bu işlem sonrası, cihazın kimlik numarası ekranda görüntülenmektedir.

Bu kimlik numarası ile internet üzerinden sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Sorgula yapacağınız sayfa hangi sayfa olursa olsun, telefon kimlik numarası istemektedir. Samsung telefon kimlik numarasını öğrenip, üst başlıkta anlatılan sorgulama işlemini uygulayabilirsiniz. Samsung telefon garanti sorgulama işlemini, garanti süresi ve garanti bilgilerini görüntülemenizi sağlamaktadır. Sorgulama için kullanılabilecek diğer yöntemler, alt başlıklar içerisinden öğrenilebilmektedir.

Samsung Telefon Garanti Sorgulama İçin KVK Yöntemi

KVK ile Samsung telefon garanti sorgulama nasıl yapıldığı merak ediliyor. KVK ile sorgulama internet üzerinden yapılmaktadır. KVK yoluyla satın alınan Samsung ürünlerinin garanti sorgulaması, KVK üzerinden sağlanabilmektedir. Sorgulama işlemi öncesi, telefonunuzdan ‘’

#06#’’ numara ve sembollerini tuşlamanız gerekmektedir. Bu tuşlama ile telefonun kimlik numarası olan IMEI öğrenilmektedir. Samsung telefon garanti sorgulama işlemi için izlenecek adımlar, şu şekilde sıralanmaktadır:

KVK’nın resmi web adresi olan ‘’KVK.com’’ internet arama motoruna girilmelidir.

Çıkan ilk sayfa önerisine giriş yapılmalıdır.

Bu sayfa içerisinde bulunan arama bölümünde, ‘’Samsung telefon garanti sorgula’’ başlığı aratılmalıdır.

Sorgulama için kullanılan sekme ekrana çıkmaktadır. Bu sekmeye tıklanmalıdır.

Sekmeye giriş yapılması ile sorgulama tablosu ekrana gelmektedir.

Sorgulama tablosu üzerine, telefonun IMEI numarası girilmelidir.

Telefon kimlik numarası girilip, ‘’ sorgula’’ kutucuğuna tıklanmalıdır.

Bu aşamalar ile sorgulama işlemi tamamlanmaktadır. Sorgulama sonucunda, Samsung telefon garanti bilgileri ve garanti süresi görüntülenmektedir. Bu sorgulama işlemi, KVK kanalı ile alının Samsung telefonlar için yapılmaktadır.

Samsung Telefon Garanti Sorgulama Müşteri Hizmetleri Yoluyla

Müşteri hizmetleri Samsung telefon garanti sorgulama işlemi için ‘’ 444 77 11’’ numarası aranmalıdır. egehaber.comNumara arandıktan sonra, müşteri temsilcisine bağlanılmalıdır. Müşteri temsilcisi ile garanti sorgulama için izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

Müşteri temsilcisine, Samsung telefonun garanti bilgilerinin öğrenilmek istendiği iletilmelidir.

Samsung telefonun modeli ve IMEI numarası iletilmelidir.

Müşteri temsilcisi talep üzerine, sorgulama sağlamaktadır.

Samsung telefonun garanti kapsamı, süresi hakkında istenilen bilgileri iletmektedir.

Bu yöntem sayesinde, telefon üzerinden sorgulama yapılmaktadır. Samsung telefon garanti sorgulama işlemi, müşteri hizmetleri yardımı ile kısa sürede tamamlanmaktadır. İnternet üzerinden sorgulamayı tercih etmeyenler, Samsung müşteri hizmetleri numarasını arayıp, garantileri hakkında bilgi alabilmektedir.

Samsung Telefon Garanti Sorgulama GENPA Yoluyla

GENPA ile Samsung telefon garanti sorgulama nasıl yapılır? GENPA ile Samsung telefon garanti sorgulama telefon yoluyla yapılmaktadır. GENPA müşteri hizmetleri numarası, ‘’0210 359 0359’’ aranıp, telefon garantisi sorgulanabilmektedir. Bu sorgulama işlemi, GENPA garantisi ile alınan Samsung telefonlar için uygulanmalıdır. Müşteri hizmetlerini aradıktan sonra, müşteri temsilcisine bağlanılmaktadır. Müşteri temsilci ile izlenecek aşamalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

Müşteri temsilcisine Samsung telefon garanti sorgulama işlemi yapılmak istendiği iletilmelidir.

Samsung telefon model bilgileri ve IMEI numarası söylenmelidir.

Müşteri temsilcisi, sorgulama işlemini gerçekleştirmektedir.

Sorgula sonrası, garanti süresi, kapsamı ve bilgilerini iletmektedir.

Bu yönetmem sayesinde GENPA garantisi ile alınan Samsung telefonların, garanti bilgileri öğrenilmektedir. Samsung telefon garanti sorgulama işlemi, müşteri temsilcileri danışmalığı ile tamamlanmaktadır.

Kaynak: egehaber.com