GündemManşet

Kısa çalışma ödeneği için yeni başvurular başlıyor! e-Devlet üzerinden başvurun

1 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de kısa çalışma ödeneği hakkında karar yayımlandı. Yayımlanan karara göre, kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı. 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla ödeneğe başvurular e-Devlet sistemi üzerinden tekrar başlayacak.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle başlatılan kısa çalışma ödeneği hakkında uzatma kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı.

 

Daha önce başvuranların başvurmasına gerek yok

Bakan Selçuk, 30 Haziran tarihine kadar koronavirüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerlerinin ilave işçileri için de Kısa Çalışma Ödeneği talebinde bulunabileceğini belirterek, “ Bu işyerlerimiz daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecek” açıklamasında bulundu.

Kısa çalışma başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar e-Devlet üzerinden alınacak. Daha önce başvuran işyerlerimizde kısa çalışmadan yararlanan işçiler yeni başvuru yapmadan uzatma kapsamında ödenekten faydalanabilecekler.