ManşetSağlık

Vaka sayısı yükselmeye devam ediyor! 3 Aralık corona virüsü vaka tablosu yayınlandı

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı artmaya devam ediyor. 3 Aralık tarihli corona virüsü vaka tablosuna göre, son 24 saatte 32 bin 381 pozitif vaka daha tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni corona virüsü vaka tablosu ile ilgili değerlendirmesini resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Vaka sayıları artmaya devam ediyor. Hastanelerin yükü artarken bazı illerde son iki haftada yüzde yüze varan artışlar meydana geldi. Bu nedenle vatandaşlar günlük vaka sayısını merak ediyorlar. 3 Aralık tarihli corona virüsü vaka tablosuna göre, 32 bin 381 pozitif vaka daha tespit edildi. İşte salgında son durum

3 Aralık corona virüsü tablosu

3 Aralık corona virüsü tablosuna göre, son 24 saatte yapılan 187 bin 518 test sonucunda 32 bin 381 kişinin daha corona virüsüne yakalandığı öğrenildi. 6 bin 511 kişi hasta olarak kaydedilirken 187 kişi corona virüsü yüzünden hayatını kaybetti. Yeni corona virüsü tablosunda virüsten kurtularak sağlığına kavuşanların sayısı ise 4 bin 190 olarak verildi.

Hasta sayımızı azaltmak zorundayız

Bakan Koca resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün tespit edilen 6.511 yeni hastamız var. Hasta sayımızı azaltmak zorundayız. Kapalı ve kalabalık ortamlar virüsün en kolay bulaştığı ortamlardır. Kış aylarını kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durarak geçirmeliyiz. Mücadele evde kalarak da mümkün. http://covid19.saglik.gov.tr” ifadelerini kullandı.