Kamu

Özel Güvenlik Kimlik Kartı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye’de son yıllarda özel güvenlik mesleği ilgi çekiyor. Bu nedenle özel güvenlik kimlik kartı ile ilgili de araştırmalar arttı. Peki, özel güvenlik kimlik kartı için gerekli evraklar nelerdir?

Özel Güvenlik kimlik kartı almak için istenen belgeler ve şartlar nelerdir? egehaber.comİlk defa çıkartanlar, yenilemek isteyenler ve özel kimlik kartı için gerekli evraklar, kart ücreti ve diğer bilgileri haberimizden okuyabilirsiniz.

Yeni Özel Güvenlik Kimlik Kartı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Özel güvenlik kimlik kartı için gerekli evraklar ile yapılacak başvurular kabul edilmektedir.egehaber.com İlk defa özel güvenlik kimlik kartı çıkarmak isteyenlerin tamamlaması gerekli evraklar şunlardır:

*Başvuru dilekçesi
*Nüfus cüzdanı fotokopisi
*Kan grubunu gösteren belge
*Noter tarafından onaylanmış diploma fotokopisi
*Adli sicil kaydı
*4 adet biyometrik fotoğraf (Arka fon beyaz renkte olmalıdır.)
*Sağlık raporu
*Özel güvenlik temel eğitim sertifikası
*Özel güvenlik ruhsat harcı ödendi dekontu
*Özel güvenlik kimlik ücreti ödendi dekontu

Temel olarak özel güvenlik kimlik için gerekli yeni başvuranlar için yukarıdaki maddeler halinde yazılmış belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgeleri hazırlayarak özel güvenlik kimlik kartınızı kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Özel güvenlik kartı için  mesleğe aranan özellikler kişilerin mesleğe uygunluğunun sağlanması açısından gereklidir. Özel güvenlik görevlisi için aranan şartlar hem kendisi hem de güvenlik görevini yapacağı yer için önem arz etmektedir. Bu yüzden Türkiye’de özel güvenlik olmak isteyenler aşağıda maddeler halinde anlatılmış özelliklere sahip olmak zorundadır:

*İlk olarak özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
*Özel güvenlik mesleğini yapabilmesi için ruhsal sağlık durumunun iyi olması gereklidir.
*En az 21 yaşını doldurmuş olmak zorundadır.
*Özel güvenlik görevlisi olmak isteyenler ilköğretim veya lise dengi okullardan mezun olmalıdır.
*Valilik tarafından yapılan güvenlik soruşturmasından terörle ilgili herhangi bir izin bulunmaması gereklidir.
Özel Güvenlik Kimlik Kartı Yenilemek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Özel güvenlik kartının güncellenmesi için gerekli evraklar kimlik bilgileri teyidi ile birlikte müracaat bedeli ödendiğini gösteren belgelerdir. Güvenlik görevlisi olarak çalışan kişilere 2019 özel güvenlik kimlik kartını alabilmek için öncelik verilecektir. Yeni kimlik kartı çıkarmak isteyen kişiler, kurumları tarafında randevu alınarak gelinmelidir:
*TC kimlik numarası yazılı kimlik belgesi
*Arkası beyaz font olan biyometrik 2 adet vesikalık fotoğraf
*Türk Polis Güçlendirme Teşkilatı’nın hesabına 30 TL para yatırıldığını gösterir banka dekontu
Özel güvenlik kimlik kartı sahibi olmak ve kimlik kartınızı güncellemek için yukarıdaki evraklarla birlikte güncelleme başvurunuzu yapmanız gereklidir.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Ücreti Ne Kadar?

Özel güvenlik kimlik kartı için gerekli ücreti 1 Nisan 2019 tarihi itibariye 30 TL olarak belirlenmiştir. egehaber.comÖzel güvenlik kimlik kartı ücretini yatırdıktan sonra kabul edilen kişilerin ev adreslerine PTT kargo aracılığı ile özel güvenlik kimlik kartı gönderilir.
Özel güvenlik kimlik kartının ücretleri Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfının Vakıf Bankası Gaziosmanpaşa Şubesi’ndeki hesabına yatırılması gereklidir. Hesaba para yatırma işlemleri için TR58 0001 5001 5800 7303 9981 15 olarak belirtilen IBAN numarası kullanılacaktır.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nasıl Silahlı Özel Güvenlik Kartına Çevrilir?

Özel güvenlik kimlik kartı için gerekli özel silahlı güvenlik kartına dönüştürmek için kurum sizden bazı önemli belgeler talep eder. Özel güvenlik kimlik kartı bu maddeler sağlandığı durumda silahlı güvenlik kartına dönüştürülür:
*Silah eğitim sertifikası
*5 doktor onaylı sağlık raporu
*Diploma fotokopisi
*İkametgah belgesi
*Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)
*Arka fontu beyaz olan biyometrik fotoğraf (4 adet)
*Silahsız özel güvenlik kimlik kartı fotokopisi
*Muhtar ve noter onaylı güvenlik araştırma ve soruşturma belgesi (2 adet)

Yukarıdaki evraklarla birlikte fark eğitim başvurusu yapılmalıdır. Yapılan fark eğitim başvurusu ardından alınacak eğitimler ardından düzenlenen sınavdan başarılı olunması halinde İl Emniyet Müdürlükleri ya da İl Jandarma Komutanlıklarına başvuruda bulunularak silahlı özel güvenlik kimlik kartı teslim alınabilir.

Kaynak: egehaber.com

Kamu kurumuna en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımı yapılacak!

Eskişehir Teknik Üniversitesi ‘sürekli işçi’ kadrosu için personel ilanı verdi. Üniversite tarafından verilen ilanda başvuruların İŞKUR üzerinden kabul edileceği belirtildi. Peki, üniversitede çalışmak için hangi şartları sağlamak gerekiyor?

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Belediye 35 yaşını doldurmamış güvenlik görevlileri alımı yapacak!

İstanbul Beytaş Beykoz belediyesi 35 yaşını doldurmamış güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Belediye tarafından verilen ilanda toplamda 30 kişinin işe alınacağı belirtildi. Peki, belediyeye başvurular ne zaman yapılacak?

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSS şartsız kadın-erkek güvenlik görevlileri alınacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız güvenlik görevlisi alımı için ilan verdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden kurum dışı ilanlar kategorisinde yayınlanan ilanda alımlara en az lise mezunlarının başvuru yapabileceği belirtildi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Kamuya en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımı yapılacak!

Uludağ Üniversitesi Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alım ilanı verdi. Güvenlik görevlisi kadrosunda alım yapacak olan üniversite, ilana en az lise mezunlarının başvuruda bulunabileceğini belirtti. Peki, kamuda çalışmak için başvuru şartları nelerdir?

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.