Kültür SanatMagazin

9 Kere Leyla filmi yorumları

Netflix’in merakla beklenen Türk filmi 9 Kere Leyla, 4 Aralık’ta izleyiciyle buluştu. Ezel Akay’ın yazdığı ve yönettiği filmin başrollerini ise Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Alican Yücesoy ve Fırat Tanış paylaştı.

Film yayınlanmasının ardından kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Filmi bazı izleyiciler beğenirken, çoğu kişi ise eleştirdi. Peki, 9 Kere Leyla filminin konusu nedir? Oyuncuları kimler? İşte filme ait tüm detaylar ve yorumlar…

9 KERE LEYLA FİLMİ KONUSU

Yerli komedi kategorisindeki filmde bir aşk üçgeni mizah unsurlarıyla ele alınıyor. Bir ev hanımı, kocası ve evlilik terapistleri bir aşk üçgenine saplanır. Yetmezmiş gibi kendilerini antik bir el yazmasını ele geçirme planının tam ortasında bulurlar.

9 KERE LEYLA FİLMİ OYUNCULARI

Netflix’in yeni Türk yapımı filmi 9 Kere Leyle filminin oyuncu kadrosunda;

Demet Akbağ – Leyla

Haluk Bilginer – Adem

Elçin Sangu – Nergis

Fırat Tanış – Mahdum

Alican Yücesoy – Haris

Hakan Eke –

Emre Kıvılcım –

İhsan Ceylan –

Hasan Eflatun Akay –

Bertan Çelikkol –

Kerime Obenik –

Bimen Zartar – Dayı

Reşit Berker Enhoş –

Arda Cartı yer almaktadır.

FİLMİN YÖNETMENİNDEN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Cuma günü yayınlanan film, sosyal medya kullanıcılarının ‘beklentileri’ni karşılamadığı gerekçesiyle eleştirildi. Yönetmen Ezel Akay, son filmi 9 Kere Leyla’ya yönelik gelen eleştirilere sosyal medya hesabından bir izleyicisinin mektubuyla yanıt verdi.

Film sosyal medyada, genel olarak ‘yarıda bırakıldığı’ ve ‘ilerlemediği’ yönündeki eleştirilere maruz kalırken Akay’dan da yanıt gecikmedi. Akay, Twitter hesabı üzerinden “Bir izleyicimden sizlere” notuyla filme ilişkin eleştirileri yanıtladı.

AHMET HAKAN’DAN ELEŞTİRİ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan köşesinde, “99 kere olmamış bir film: 9 Kere Leyla” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Filmi izlerken yaşadıklarını aktaran Hakan, yirmi beş dakikada ekrana yumurta domates atma kıvamına geldiğini söyledi.

ARZU SABANCI: BİTİREMEDİM

Cemiyet hayatının ünlü ismi Arzu Sabancı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla filmi eleştirdi.

Sabancı, konuyla ilgili, “Başladığım tüm film ve dizileri yanımdakiler beğenmeyip, bıraksa bile ben ısrarla izler bitiririm. Bunu bitiremedim. Böyle bir kadroya, böyle bir film. Neden?” yorumunu yaptı.

9 KERE LEYLA YORUMLARI