ManşetTeknoloji

iPhone telefonların ekranı ücretsiz değiştirilecek!

Türkiye’deki binlerce iPhone kullanıcısını ilgilendiren güzel bir gelişme yaşandı. iPhone 11‘deki dokunmatik ekran sorunları için Apple’ın ücretsiz ekran değişimi yapacağı öğrenildi.

Apple resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile iPhone 11’ler için ekran değiştirme programı başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, dokunma sorunlarından etkilenen cihazların Kasım 2019 ile Mayıs 2020 arasında üretilen iPhone 11’lerin küçük bir yüzdesini kapsadığı ifade edildi. Bu nedenle iPhone 11’lerin ekranı, Apple Store ya da Apple yetkili servislerinde ücretsiz değiştirilecek.

Para iadesi yapılıyor

Kullanıcıdan kaynaklı kırık ya da çatlak gibi hasarlar bulunan cihazlarda ise ücretsiz değişim yapılmayacak. Daha önce cihazları dokunmatik ekran sorunu sebebiyle onarım gören ve onarım için ödeme yapan kullanıcılar ise Apple’dan para iadesi alabilirler.

iPhone kullanıcıları cihazlarının ekran değişim programına uygun olup olmadığını Apple destek dokümanınındaki seri numarası denetleyicisinden öğrenebilirler.

Apple’dan yapılan açıklama:

iPhone 11 Display Module Replacement Program for Touch Issues

Apple has determined that a small percentage of iPhone 11 displays may stop responding to touch due to an issue with the display module. Affected devices were manufactured between November 2019 and May 2020.
If your iPhone 11 has been exhibiting this issue, please use the serial number checker below to see if your device is eligible for this program. If so, Apple or an Apple Authorized Service Provider will provide service, free of charge.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.