Gündem

Evde her sabah bunu yaparak corona virüsü olup olmadığınızı anlayabilirsiniz!

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşların corona virüsü endişesi de arttı. Her gün binlerce insanın yakalandığı corona virüsüne yakalanıp yakalanmadığınızı evde yapacağınız test ile anlayabilirsiniz. Bu konuda bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, her sabah kahve koklamanın virüs kontrolü yapmada etkili olduğu ifade edildi.

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsünün en belirgin semptomlarından biri de koku duyusu kaybı yaşanması. Bu konuda yapılan bazı tahminlere göre, corona virüsüne yakalanan kişilerin yüzde 44 ila 77 kadarı koku duyusunu kaybediyor. Ancak pek çok kişi koku duyusunu kaybettiğini ise farketmiyor.

Virüsü anlamakta etkili bir yöntem

Popular Science’ta yer alan habere göre, bir yüksek lisans öğrencisinin annesi, alışkanlık haline getirdiği üzere bir gün öğleden sonra bir fincan kahve yapmış ve kahveyi tadıp koklayamadığını keşfetmiş. Bu nedenle kendisini karantinaya alan anne kendini karantinaya alıp COVID-19 testi yaptırmış ve test sonucu pozitif gelmiş. Bu yüzden uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda da evde her sabah yapılacak kahve koklama testinin virüse yakalanıp yakalanmadığınızı anlamakta etkili bir yöntem olduğu öne sürülüyor.