Gündem

Corona virüsü aşısı üreten şirketin Ceo’su neden aşı vurulmuyor? İşte flaş açıklama

Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü salgınında Kasım ayında Pfizer şirketi corona virüsü aşısını bulduklarını açıklamıştı. Ancak şirketin Ceo’su Albert Bourla kendisi aşı vurulmuyor. Kendisine neden aşı yaptırmadığı merak edilen Bourla gerekçesini ise öncelik sıralamasını göstererek açıkladı.

Dünya genelinde 1 milyon 630 binden fazla insanın ölmesine neden olan corona virüsüne karşı Kasım ayında aşı müjdeleri verilmişti. ABD’li ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech corona virüsüne karşı etkili aşı geliştirdiklerini duyurdular. Pek çok ülke şirketin aşısını sipariş ederken, Pfizer’ın CEO’su Alber Bourla’nın henüz corona virüsü aşısı olmadığını söyledi.

Daha önce aşı olmama konusunda kararlıyız

Alber Bourla neden corona virüsü aşısı yaptırmadığını ise açıkladı. Buna göre, corona virüsü aşısında öncelik sağlık çalışanları, huzurevi sakinleri ve personelinde. Bourla bu konuda Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) ile hemfikir olduğunu ve sırasını bekleyeceğini belirterek, “Daha önce aşı olmama konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.