İzmir HaberleriManşet

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden flaş açıklama: Devam ediyor!

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuvarının kapatılması konusunda flaş bir açıklamada bulundu. Laboratuvarların kapatılmadığını ve faaliyetlerine devam ettiğini bildiren müdürlük, “Halk Sağlığı Laboratuvarımızda kızamık, polio, hücre kültürü, solunum patojenleri, HIV doğrulama gibi çalışmaları yürüten Viroloji Laboratuvarı halihazırda hizmetlerine devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Bazı basın organlarında yer alan Halk Sağlığı Laboratuvarının kapatılması yönündeki iddialar İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yanıtladı.

Su numuneleri Afyon ve Aydın’a gönderiliyor

Yapılan yazılı açıklamada, “Halk Sağlığı Laboratuvarımızda kızamık, polio, hücre kültürü, solunum patojenleri, HIV doğrulama gibi çalışmaları yürüten Viroloji Laboratuvarı halihazırda hizmetlerine devam etmektedir. Aynı şekilde aile hekimliği taşımalı sistem tetkikleri de halen burada çalışılmaktadır. Yalnızca çalışma süreleri 21 günü bulan su numuneleri Afyon ve Aydın’daki laboratuvarlara yönlendirilmekte, kabul ve nakil işlemleri tarafımızca yapılmaktadır.” Denildi.

Ayrıca İzmir Seferihisar’da 30 Ekim’de meydana gelen deprem sonrası hasar gören kısmi hasar görmesi nedeniyle Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde 4 bin metrekarelik laboratuvar alanı planlaması yapıldığı ifade edildi. Söz konusu laboratuvar tamamlanıncaya kadar ise hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.