Ekonomi

Yüksek tutarlı nakit ihtiyaçlar için bireysel destek kredisi duyuruldu

Halkbank tarafından yüksek tutarlı nakit ihtiyaçlar için bireysel destek kredisi duyuruldu ve bu kampanyada sahip olunan konutu ipotek göstererek yüksek tutarlı kredi kullanılabileceği ifade edildi.

Halkbank tarafından bu konu hakkında yapılan açıklamada “Kredi teminatına konut ipoteği alınarak gerçek kişilerin nakit ihtiyaçlarına yönelik kullandırılan Mortgage Yasası kapsamındaki kredimizdir. Bireysel Destek Kredisi ile sahip olduğunuz konutunuzu teminat olarak verip, yüksek tutarlı nakit ihtiyaçlarınızı uzun vadede, cazip faiz ve ödeme koşulları ile karşılayabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ

Bu kredi hakkında yapılan açıklamada konut üzerine birinci dereceden ipotek alındığı ifade edildi. Ayrıca teminat gösterilen konutun ekspertiz değerinin %80’ini aşmamak kaydıyla üst limit bulunduğu ve kredinin azami vadesinin 36 ay olduğu vurgulandı.

Bu kredi kapsamında 36 ay vade imkanı bulunurken kredinin faiz oranı da 1,75 olarak belirlenmiştir.

Örnek ödeme kapsamında 100 bin lira kredi kullanıldığında 36 ay vade ve yüzde 1,75 faiz oranı kapsamında 500 lira tahsis ücreti bulunuyor ve aylık ödeme 3 bin 931 lira oluyor.

BAŞVURU ŞEKLİ 

Tüm bunların yanı sıra bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini Halkbank şubeleri üzerinden yapacaklardır.