Ekonomi

Halk bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank ikinci kez 10 bin TL kredi desteği açıklaması!

Türkiye’de ilk kez 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü nedeniyle, hükümet harekete geçmiş, vatandaşlar için ekonomik istikrar kalkanı paketini duyurmuştu. Aynı zamanda devletin adımı ile beraber kamu bankalarından da hamle gelmiş ve vatandaşlara 6 ay ödemesiz 10 bin TL’ye kadar destek kredisi verilmişti. Salgının devam etmesi nedeniyle vatandaşlar, Halk bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından ikinci bir kredi ödemesi yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Bu konu ile ilgili olarak, Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu açıklama yapmıştı. İşte Ağaoğlu tarafından yapılan açıklama…

Corona virüsü salgını nedeniyle, Halk bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank vatandaşlara yüzde 0,49 faiz oranıyla 10 bin TL’ye kadar kredi ödemesi yaptılar. 6 aylık ödemesiz olarak verilen kredilerde sona gelindi. Salgının devam etmesi ve pek çok vatandaşın kredi ödemede zorlanması nedeniyle, ikinci kredilerin verilip verilmeyeceği araştırma konusu oldu. Bu konuda Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu daha önce açıklama yapmış ve 2. Faz destek ödemelerinin yapılması gerektiğini ifade etmişti. Ağaoğlu, 10 bin TL için başvurulan ancak 3 bin TL ödeme yapılan kişilere öncelik verilmesi gerektiğini söylemişti.

Kamu Bankalarından ise ikinci kez 6 ay ödemesiz düşük faizli kredi ödemelerinin için açıklama yapılmadı. Ancak bankaların hali hazırda verdiği bireysel krediler ise aşağıdaki gibidir:

Ziraat Bankası Tüketici Kredisi:

1,75 faiz oranı
Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir.
36 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.
Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine Hayat Sigortası* ürünü sunmaktadır.

Halkbank ihtiyaç kredisi

Kredinizi aylık %1,80 faiz oranıyla tahsis ücretli olarak 36 ay vadeli kullanabilirsiniz.
Kredi ödemelerinizi;
Aylık eşit taksitli,
Artan taksitli,
Azalan taksitli,
3 ayda bir eşit taksitli,
Serbest ödemeli olarak yapabilirsiniz.

Vakıfbank taksitli ihtiyaç kredisi

Evlilikten eğitime, beyaz eşyadan mobilyaya tüm istekleriniz için gerekli nakit ihtiyacını bankamız Taksitli İhtiyaç Kredisi ile karşılayabilirsiniz.

Kredinin özellikleri

36 aya kadar vade seçenekleri ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.
Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli kişiler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.
Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.
Teminat karşılığı kullandırılır.