Ekonomi

2021 yılında bekçi, öğretmen, polis ve memur ile memur emeklisi maaş zamları ne kadar olacak?

Milyonlarca vatandaş asgari ücret dördüncü toplantısını bekliyor. Asgari ücretlere yapılacak olan maaş zamları merak edilirken, bekçi, öğretmen, polis ve memur ile memur emeklisinin maaşlarına yapılacak olan zamlarda gündem konusu olamaya devam ediyor. Peki, 2021 yılında bekçi, öğretmen, polis ve memur ile memur emeklisi maaş zamları ne kadar olacak?

Aralık ayının bitmesine sayılı günler kala yeni yılda maaşlara uygulanacak olan zamlar merak konusu oldu. Bu nedenle vatandaşlar, 2021 yılında bekçi, öğretmen, polis ve memur ile memur emeklisi maaş zamları hakkında internet sayfaları üzerinde araştırmalar yapıyorlar. Türkiye’de ise maaş zamları enflasyon rakamlarına göre belirleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyon oranı yüzde 7.02 olarak gerçekleşti. Tam enflasyon oranının belirlenmesi için ise geriye Aralık ayı verileri kaldı. Kesin enflasyon oranı ise 4 Ocak’ta belirlenecek. Bu kapsamda Merkez Bankası tahminlerine göre, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 8’i bulacak.

2021’de kim ne kadar maaş alacak?

Enflasyon tahminlerine göre, 2021 yılında bekçi maaşı 255 TL artarak 3 bin 845 TL’ye yükselecek. En düşük memur maaşı ise 3 bin 719 TL’den 3 bin 918’e çıkacak. Polislerin maaşı ise 467 lira yükselerek 7 bin 47 liraya çıkacak. Hemşireler yeni zamla beraber 317 TL bir artışla 4 bin 787 lira maaş alacaklar. Öğretmen maaşları ise 2021’de 5 bin 226 liraya yükselecek.