Gündem

Çin aşısı Türkiye’ye ne zaman gelecek? Çin aşısı virüse karşı etkili mi?

Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi Toplantı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Çin aşısının Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda da bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, ‘Aşıda Faz-3 çalışmaları başarıyla sürüyor. Aşının etkili olduğundan eminiz. Çin’den aşı pazar gecesi yola çıkıyor.’ İfadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satırbaşları

Salgın ortaya çıkınca ülkemiz kendini karanlık bir tünelin içinde buldu. Biz bilimin ışığıyla o tüneli aydınlatmaya çalıştık. Bilim Kurulumuza bir kez daha teşekkür etmek isterim

Ekim ayının ikinci yarısından itibaren salgın artış gösterdi. Birçok ilde yüzde 100’e varan artış oldu. Hastanelerimiz, yoğun bakımlarımız yükü kaldırmada zorlanmaya başladı.

Gaziantep’te yüzde 66, Ankara ve Samsun’da yüzde 55, Diyarbakır ve Hatay’da yüzde 48 düşüş sağlandı. İstanbul’da da düşüş sağlanırken, yoğun bakım doluluk oranlarına yüzde 25 olarak yansıdı.

Bilim Kurulumuzun değerlendirmesiyle aşının ülkemizde kullanılması konusunda kendi insanımızda gösterdiği etkiden emin olduk. Artık aşının Türk insanında etkili olduğundan eminiz.

Bu güzel haberi yeni bir haber ile süslemek isterim. Çin makamları da Türkiye’ye gönderilecek aşı dozları için onay işlemlerini tamamladılar. Aşılarımız bir aksilik olmazsa pazarı pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor. İnancımız bize her darlıktan sonra bir genişlik olduğunu söylüyor.

Bu güzel haberlerin milletimiz için, insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sağlık Çalışanlarından başlamak üzere en geç Nisan olmak üzere ilk iki hatta üçüncü olma aşılama yapmayı planlıyoruz.

Günde ortalama 1.5 milyon aşıyı yapma imkanımız olduğunu söyleyebiliriz.

Çin aşısı Türk insanında yüzde 91,25 etkili olduğundan artık eminiz.