Gündem

Beklenen gün geldi! Koronavirüs aşılarıyla ilgili flaş gelişme

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, herkese umut olan koronavirüs aşıları Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin Çin’den sipariş ettiği inaktif Covid-19 aşısının 3 milyon dozluk ilk partisi Ankara’ya ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs aşılarının 14 günlük test sürecinin olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Çin’den ithal edilen Covid-19 aşılarının 29 Aralık Salı günü saat 19.50’de Pekin Havalimanından havalandığını duyurmuştu. Pekin’den o saatlerde havalanan uçak 30 Aralık Çarşamba günü saat 05.45 itibariyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaştı. Buradan TIR ve kamyonlara yüklenen aşılar, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı ve ilaç deposuna getirildi.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşılarımızı getiren uçak Esenboğa Havalimanımıza ulaştı. 14 gün sürecek testleri hemen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzda başlayacak.
Testleri biter bitmez ise aşılama programımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşecek. Birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.