Kamu

Araç sahipleri dikkat: Yarından itibaren zamlı olarak uygulanacak!

Türkiye’de ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması Aralık ayında başladı. Nisan ayına kadar sürücülerin kış lastiğini kullanmaları gerekiyor. Yapılan denetimlerde lastik şartını sağlamayanlara ise para cezası kesiliyor. 2020 yılında 776 lira olarak uygulanan cezaya ise zam geldi. Peki, 2021 ayında kış lastiği kullanmanın cezası ne kadar? İşte cevabı…

Türkiye’de trafikte can güvenliğinin sağlanması için kış lastiği zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılıyor. Kış lastiği uygulaması, yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil yine de can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor.

1 Ocak’tan itibaren 835 TL

Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan denetimlerde kış lastiği takmayanlara para cezası kesiliyor. 2020 yılında 776 TL olarak kesilen para cezalarına 2021 yılı için zam uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 9.11’lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde yarından (1 Ocak) itibaren kış lastiği takmamanın cezası 835 liraya yükselecek.