Kamu

Emekli olmak isteyenlere müjde: Kamu Bankaları SGK ile anlaşma imzaladı!

Emeklilik prim borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlara müjde verildi. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank SGK ile protokol imzaladı. İmzalanan anlaşmaya göre, prim borcu olan vatandaşlar, 1,60 faiz oranıyla 36 aya kadar kredi kullanım imkanı ile emekli olabilecekler.

Corona virüsü pandemisi döneminde yapılan değişikliklerden biri de emekliler için oldu. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank SGK ile protokol imzaladı. İmzalanan anlaşma hakkında Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, “Özellikle Bağ-kur prim borcu olup bu borçların çeşitli kanunlara göre dondurulması işlemi sistem üzerinden yapılmıştı. 7256 sayılı yasaya göre dondurulan bu süreler dönemindeki değer üzerinden yeniden hesaplanarak prim borçları yeniden yapılandırılmış oldu” ifadeleri kullanıldı.

Kimler faydalanabilir?

Sadece Bağ-Kur kapsamındaki borçlu sigortalar için değil Ek 5, Ek6 kapsamında olup birikmiş borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek sigortalılar, askerlik borçlanması doğum borçlanması gibi hizmet borçlanmaları ile aylık bağlanacak sigortalıların da bu haktan faydalanabileceği açıklandı.

Prim borcu olan vatandaşlar Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank tarafından 1,60 faiz oranıyla 36 aya kadar kredi kullanım imkanı ile verilen krediden faydalanabilir.