İzmir Haberleri

İzmir’de flaş dolandırıcılık: Bu internet sitelerine dikkat!

İzmir‘de akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandığı öğrenildi. Karşıyaka ve Konak ilçesinde ‘çağrı merkezi‘ adı altında faaliyet gösteren 2 iş yeri avukatlık büroları ile özel firmaları arayıp, kendilerini internet arama motorlarının ‘çözüm ortağı’ olarak tanıttı. Bu yöntemle dolandırıcılık yapan 15 kişi polis tarafından yapılan operasyon ile tutuklandı.

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile beraber dolandırıcılık yöntemleri de çeşitlilik kazandı. gazetevatan.com haberine göre, İzmir Karşıyaka ve Konak ilçesinde ‘çağrı merkezi’ adı altında faaliyet gösteren 2 iş yeri avukatlık büroları ile özel firmaları arayıp, kendilerini internet arama motorlarının ‘çözüm ortağı’ olarak tanıttı.

300 ile 500 TL arasında para aldılar

Bu yöntemli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen işletmeler için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği harekete geçti. İşletmelerin kendilerini ‘internet arama motorlarının çözüm ortağı’ olarak tanıtan kişilerin başta avukatlık ve muhasebe büroları olmak üzere farklı iş kollarında faaliyet gösteren firmaları aradığını, arama motoru haritaları üzerinden güncelleme yapılmadığı takdirde sistemden bilgilerinin kalıcı olarak silineceğini ve iş yerlerinin adlarının arama motorunda gözükmeyeceğini söyledikleri ortaya çıktı.
Bu yöntemle büro ve firmalardan 300 ile 500 TL arasında para alan işletmelere ekipler baskın düzenlediler. Yapılan baskında 23 laptop, kargo gönderilerine ait evraklar ile arama motoru şirketleri adına düzenlenmiş sahte sözleşme evrakları ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 15 şüpheliden 10’u mahkeme sonucu tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.