Teknoloji

WhatsApp kullanmaya devam edenler için açıklama yapıldı!

WhatsApp verilerini Facebook ile paylaşmak için kullanıcıların telefonlarına gönderdikleri sözleşme ile izin istiyor. Türkiye’de tepkilere neden olan bu sözleşme nedeniyle, vatandaşlar alternatif uygulamaları tercih etmeye başladılar. WhatsaApp ise Türkiye’deki kullanıcılar için flaş bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Gizliliğinizi korumaya kararlıyız.” İfadeleri kullanıldı.

WhatsApp Türkiye’deki kullanıcıları için bilgilendirmelerde bulundu. Veri paylaşımı sözleşmesi nedeniyle tepki çeken uygulama, “Gizlilik Politikamız hakkında paylaştığımız son güncellemeden bu yana Türkiye’deki kullanıcılarımızdan birçok soru aldık ve bu soruları yanıtlamak istiyoruz. Bu sabah itibariyle Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp’ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

WhatsApp, kullanıcıları için şu bilgilendirmelerde bulundu:

Gizliliğinizi korumaya kararlıyız.

Kişisel sohbetleriniz uçtan uca şifreli oldukları için WhatsApp bunları okuyamaz ve dinleyemez.

WhatsApp paylaştığınız konumu göremez.

WhatsApp kişilerinizi Facebook ile paylaşmaz.

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Özkaya Matraş açıklama yapmış,yeni güncellemenin mesajlaşmanın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söyleyerek, “Kişisel mesajlarınız, aramalarınız, fotoğraf, video gibi medya gönderileriniz her zaman uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Bu şifrenin kilidini sadece mesajı gönderen ve mesajı alan kişi açabilir demek. Uçtan uca şifreleme sayesinde ne Whatsapp ne Facebook bu mesajları veya bu mesajların içeriklerini hiçbir şekilde okuyamaz veya dinleyemez demek. ” ifadelerini kullanmıştı.

HABERLERİMİZİ TELEGRAM’DAN DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

http://t.me/egehaber