GündemPolitika

Flaş açıklama: Asgari bir gelir evdeki kadının banka hesabına yatacak!

Türkiye’de milyonlarca kadın çalışmıyor. Bu nedenle ev hanımlarına maaş bağlanması konusu sıklıkla tartışılan konular arasında. Konuya ilişkin olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan flaş bir açıklama geldi. İşte Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamada, “Ailenin hiç gelirinin olmaması halinde Aile Destekleri Sigortası’ndan asgari bir gelir, üstelik evdeki kadının banka hesabına yatacak” ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu corona virüsü salgını nedeniyle ev hanımları ile video konferans yoluyla yapılan görüşmeye katıldı. Görüşmede önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, geliri olmayan ailelere devler desteğine ilişkin konuştu.

Temel hedef ailelere doğrudan desteği devletin vermesi

Kılıçdaroğlu açıklamalarında, “Bizim en büyük arzumuz bu. Biz Aile Destekleri Sigortası diye bir sigorta dalını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Aile Destekleri Sigortası’nın temel hedefi şu; geliri olmayan veya geliri belirli bir rakamın altında olan ailelere doğrudan doğruya devletin destek vermesidir.” İfadelerini kullandı.

Ev hanımlarına destek verilmesine değinen Kılıçdaroğlu açıklamalarının devamında şöyle dedi:

“Aile Destekleri Sigortası olsaydı bu dramların hiçbirisi olmazdı. Çünkü nasıl işsiz kalan kişi işsizlik sigortasından yararlanıyorsa, gelirin belli bir rakamın altına düşmesi ve ailenin hiç gelirinin olmaması halinde Aile Destekleri Sigortası’ndan asgari bir gelir, üstelik evdeki kadının banka hesabına yatacak. Hiç kimsenin haberi olmayacak. Kadın gidecek bankadan parasını çekecek. Çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak.”