Kamu

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya Vizesi için gerekli evraklar nelerdir? Almanya vizesi almak için gerekli belgeleri eksiksiz tamamlamalısınız.  egehaber.com Başvuru ücreti, işlem adımları ve randevu alma ile ilgili bilgileri; vize işlemlerinin kaç gün süreceğine dair detayları inceleyebilirsiniz.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi için gerekli evraklar kişinin çalışma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Söz konusu değişikliğin yanı sıra bir de standart olarak herkesten istenen belgeler mevcuttur.  egehaber.com Almanya vizesi alabilmek için bu evrakları eksiksiz olarak tamamladıktan sonra başvuru işlemlerine geçilebilmektedir. Aksi durumlarda başvuru süreci başlatılamamaktadır. Aşağıda kişinin içinde bulunduğu çalışma durumuna göre farklılık gösteren belgeler verilmiştir:

*İş yeri sahipleri için oda kayıtları, faaliyet belgesi, güncel vergi levhası, ticaret sicil gazetesi ve varsa ek gelir belgesi
*Emekliler için emeklilik belgesi
*Çalışanlar için sigorta hizmet dökümü, görev yazısı, maaş bordrosu, izin yazısı ve işe giriş bildirgesi
*Öğrenciler için öğrenci belgesi
*Çiftçiler için çiftçilik belgesi ve sigorta hizmet dökümü
*Memurlar için görev yazısı, izin yazısı ve maaş bordrosu

Almanya Vizesi İçin Gerekli Standart Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi için gerekli standart evraklar da vardır.  egehaber.com Bu evraklar herkesten talep edilmektedirler. Bu evrakların da eksiksiz olarak tamamlanması son derece önemlidir. Aşağıda bu evraklar sıralanmıştır:

*Almanya seyahati dönüşü sonrası en az altı ay geçerlilik süresi olan ve en az iki sayfası boş olan pasaport
*Geçmişte kullanılan pasaportlar (varsa)
*Almanya vize başvuru formu
*Seyahat sağlık sigorta poliçesi
*Banka hesap hareketleri
*2 adet biyometrik fotoğraf
*Seyahatte kullanılacak konaklama bilgileri
*Son üç aya ait gelir belgesi
*Aile toplum kağıdı
*Aile ve arkadaş ziyareti için seyahat ediliyorsa, Almanya’da ilgili belediyeye yapılacak davetiyenin orijinali

Almanya Vize Ücretleri Nedir?

 

Almanya Vizesi almak için gerekli tüm belgeler hazırlandıktan sonra başvurunuzun işleme alınması için gerekli bir miktar para ödemeniz gerekmektedir. Ödeyeceğiniz tutar Euro kuru ile yapılacağından dolayı Euro’nun artışı ve düşüşüyle alakalı olarak ödeme yapacağınız tutar değişebilmektedir. P anki kura göre vize ücretleri alınmaktadır.

12 yaş ve üzeri bir kişi vize harç bedeli, zorunlu kargo ücreti, başvuru merkezi ücreti, vize hizmet bedeli olmak üzere bütün bunlar için ödeyeceği toplam tutar 155 Euro’dur. Bu parayı verdiğiniz takdirde hemen vizeyi alamıyorsunuz. Sadece vize için başvuruda bulunuyorsunuz. Başvurunuz sonucunda vizeniz onaylanmayabilir. Bu yüzden gereken tüm belgeleri eksiksiz olarak doldurmalı ve teslim etmelisiniz.

Almanya Vizesine başvuruda bulunduktan sonra eğer ki ret alırsanız ödediğiniz hiçbir hizmetin parasını geri alamazsınız.

Almanya Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Almanya vize başvuruları için Türkiye’de iki adet alternatif yer alır. Almanya vizesi için gerekli evrakların tümü eksiksiz olarak toplandıktan sonra ve vize başvuru ödendikten sonra başvuru işlemi yapılabilmektedir. Almanya Büyükelçiliği veya Almanya Konsolosluğu’na online ya da bizzat başvuruda bulunulabilir.

Vize başvuruları için danışmanlık firmalarından hizmet alınması halinde başvuru süreci ilgili firmalar tarafından yürütülür. İlgili firmalar Almanya vize başvurusu için danışmanlık ücreti almaktadır.

Almanya Vizesi İçin Randevu Alınmalı Mı?

Almanya vizesi için vize işlemleri randevusu alınması önerilmektedir. Randevu online olarak internet üzerinden yapılabilmektedir. Randevu almak işlerin hızlanmasını sağlar. Ancak işlemlerin doğru ve hızlı bir şekilde yürümesi için randevu alınması yalnızca önerilebilmektedir. Zira randevu almak zorunlu değildir. Randevu olmadan gidildiğinde ise uzun süreler boyunca sırada beklenildiği durumlar yaşanabilmektedir. Randevu alarak gidildiği durumlarda ise gerekli evrakların o tarihe hazır olması gerekmektedir. Bu husus oldukça önemlidir. Almanya vizesi başvuru işlemlerinin aksamadan yürümesini istiyorsanız randevu almadan vize başvurusunda bulunmamanız gereklidir.

Randevu işlemleri için https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/05-VisaEinreise linkine giriş yaparak başvuruda bulunmak istediğiniz vize türüne göre randevu seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Yaptığınız seçim ardından yönergeleri takip ederek kolayca vize randevusu oluşturabilirsiniz.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vizesi onay süresi yaklaşık olarak 22 iş günüdür. 22 iş gününden daha kısa sürelerde vizeler onaylanabilir. Ek evrak talebi, vize retti, vb. sebeplerle Almanya vizesi için onay tarihi 22 iş gününü geçebilir.

Kaynak: egehaber.com

HABERLERİMİZİ TELEGRAM’DAN DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

http://t.me/egehaber