Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge Haberleriİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla HaberleriUşak Haberleri

Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa’ya bugün için kritik uyarı!

Son günlerde meydana gelen yağışlar nedeniyle vatandaşlar güncel hava durumunu merak ediyorlar. Bu nedenle hava durumu araştırmaları yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son verilerini resmi internet sayfası üzerinden yayınlandı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa’ya bugün kar bekleniyor. İşte Ege için 17 Ocak 2021 güncel hava durumu…

Havanın nasıl olduğunu merak edenler için Meteoroloji son verilerini yayınladı. Buna göre Ege’nin bazı illerinde bugün için kar yağışı beklentisi var.

MGM’nin Ege Bölgesi için tahminleri ise şöyle:

A.KARAHİSAR °C, -1°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.
DENİZLİ °C, 4°C
Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı
İZMİR °C, 2°C
Çok bulutlu
MANİSA °C, 4°C
Çok bulutlu, Akhisar çevreleri öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı
KÜTAHYA °C, -3°C
Parçalı bulutlu
UŞAK °C, -2°C
Çok bulutlu
AYDIN °C, 1°C
Parçalı bulutlu
MUĞLA °C, 1°C
Çok bulutlu

TÜRKİYE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya dışında bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Gümüşhane, Tokat, Sivas, Kütahya, Çankırı, Balıkesir’in doğusu, Kahramanmaraş’ın yüksekleri ve Toroslar mevkii ile sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde azalmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Gümüşhane, Tokat, Sivas, Kütahya, Çankırı, Balıkesir’in doğusu, Kahramanmaraş’ın yüksekleri ve Toroslar mevkii ile sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERLERİMİZİ TELEGRAM’DAN DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

http://t.me/egehaber